brezplačne-fotografije

Fotografije za splet in komercialno uporabo – Kje najti plačljive in brezplačne fotografije?

Fotografije so ključni element pri spletnem trženju. Pravi, kakovostni prizori vplivajo na obiskovalce, da se zadržijo na vaši spletni strani in se morda celo odločijo za nakup vašega izdelka ali storitve. Toda kje najti ustrezne fotografije? V tem članku bomo pregledali najboljše možnosti za nakup “stock” fotografij in kje poiskati brezplačne slike za tržno uporabo.

Kje kupiti “stock” fotografije?

“Stock” fotografije so slike, ki se prodajajo na spletnih platformah. Obstajajo trije glavni ponudniki “stock” fotografij: Shutterstock, iStock in Adobe Stock. Vsi ponujajo široko paleto slik po konkurenčnih cenah in z izjemno kakovostjo. Ko izbirate med ponudniki, preverite cene in kaj vključujejo za svoje pakete, da boste lahko izbrali tisto, ki bo najbolj primerna za vaše potrebe.

Kje poiskati brezplačne slike?

Če nimate proračuna za plačilo “stock” fotografij, obstaja veliko spletnih strani, ki ponujajo brezplačne slike za tržno uporabo. Med najbolj priljubljenimi so Pexels, Unsplash in Pixabay. Te strani ponujajo širok nabor kakovostnih fotografij za brezplačen prenos in uporabo. Še vedno pa se morate prepričati, da so slike primerne za vašo tržno kampanjo in da imajo dovoljenje za komercialno uporabo.

Plačljive fotografije

Shutterstock

Shutterstock je globalna spletna platforma, ki ponuja milijone fotografij, videoposnetkov in glasbe za uporabo pri trženju in ustvarjanju vsebinskih strategij. Ponuja dve vrsti naročnin – mesečne in letne, odvisno od vaših potreb. Shutterstock ponuja datoteke v široki različici velikosti, na voljo pa je tudi možnost iskanja po ključnih besedah.

Unsplash

Unsplash je svetovni sklad brezplačnih fotografij, ki jih zagotavljajo celo vrsto fotografov iz skupnosti. Uporaba je preprosta, saj lahko preprosto poiščete po ključni besedi in si takoj prenesete sliko. Unsplash je odlična izbira za navdušence, ki iščejo nekaj posebnega za svojo spletno tržno kampanjo.

Adobe Stock

Adobe Stock je še ena priljubljena platforma za nakup “stock” fotografij. Če že uporabljate druge Adobe izdelke, kot je Photoshop, bo vaša izkušnja zelo enostavna in gladka. Zagotavlja široko paleto slik in video posnetkov, lahko pa uporabite tudi ali obslužnost. Cene se razlikujejo glede na vašo potrebo.

Pridobite 10 brezplačnih standardnih sredstev med 30-dnevnim brezplačnim preskusom.

  • Prekličite brez tveganja, preden se brezplačno preskusno obdobje konča
  • 29,99 €/mesec po letnem paketu po koncu brezplačnega preizkusa
  • Prenos do 120 standardnih sredstev z obnovo
  • Novo! Z naročnino dostopajte do HD videoposnetkov

Več na tej povezavi.

Zaključek

Vsi ponudniki “stock” fotografij in brezplačnih strani za prenos in uporabo slik lahko zagotovijo različne vrste slik za vašo spletno tržno kampanjo. Preden se odločite, katero izbrati, upoštevajte svoje potrebe in proračun. Vedno pa se prepričajte, da so slike primerne za vašo tržno strategijo in imajo dovoljenje za komercialno uporabo. Z uporabo profesionalnih in kakovostnih slik boste lahko presegli konkurenco in privabili več strank.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik