največ ogledov na Youtube 2022

Kateri video ima največ ogledov na Youtube

YouTube je brezplačno spletno mesto, ki omogoča skupno rabo videoposnetkov. Na Youtube lahko naložite lahko lastne videoposnetke in jih delite z drugimi. YouTube je bil ustvarjen leta 2005 in je zdaj eno najbolj priljubljenih spletnih mest na spletu, saj si obiskovalci vsak mesec ogledajo približno 6 milijard ur videoposnetkov.

Kaj je Youtube

Glede na to, da ustvarjalci na njem objavljajo vsebino, uporabniki pa jo všečkajo, delijo in komentirajo, pa je Youtube tudi eno največjih socialnih omrežij za deljenje video vsebine, Čeprav v osnovi ni bil tako zastavljen. Youtube se tako uvršča bolj ob bok Tiktok-u, kot Facebook-u Instagram-u in Twitter-u

Največ ogledov na Youtube

Eden od razlogov, zakaj je YouTube tako priljubljen, je ogromno število videoposnetkov, ki jih na njem lahko najdete. V povprečju je vsako minuto na YouTube naloženih 100 ur videoposnetkov vseh vrst. Od poučne vsebine kot so tečaji in podcasti ipd., do zabavne, kot so glasbeni videospoti,

Poglejte si, kateri videi imajo največ ogledov na Youtube:

Statistic: Most popular YouTube videos based on total global views as of September 2022 (in billions) | Statista
Find more statistics at Statista

Kako zaslužiti z Youtube?

Kot podjetje lahko najlažje zaslužite z oglaševanjem svojih izdelkov na Youtube. Prikazni oglasi se umestijo ob predvajanje določenih kategorij posnetkov ali demografsko ciljajo na uporabnike. V takem primeru lahko npr. podjetje, ki prodaja organsko zobno pasto umesti svoje oglase na videe, ki govorijo o nevarnosti klasičnih past ali umivanju zob otrok.

Kot posameznik s pomočjo YT lahko denar zaslužite tako, da nanj naložite videoposnetke, ki ste jih sami ustvarili oz. posneli. Pri tem je potrebno poudariti, da so mnogi najbolj gledani posnetki načrtovani tako, da dosežejo veliko ogledov. Pri tem snovalci raziščejo, kaj se išče, kaj potegne gledalce, kje je konkurence manj itd.

Koliko se zasluži z Youtube?

Zaslužki podjetij z oglaševanjem na Youtube niso javno objavljeni, niti niso točno razvidni. A s pomočjo učinkovitega oglaševanja na taki in podobnih platformah lahko gradimo interese in zanimanja po stvareh, ki jih uporabniki še ne poznajo, politična in druga gibanja, skrbimo za osveščenost in gradimo največje blagovne znamke na svetu.

Glede na različne vire lahko uporabniki YouTuba z AdSense zaslužijo od 0,01 do 0,03 USD na ogled, povprečno 0,18 USD na ogled. Znesek, ki ga bo YT dejansko plačal, pa je odvisen še od drugih dejavnikov, kot so:

  • Število ogledov, ki jih prejme vaš video
  • Število klikov, ki jih prejme oglas
  • Kakovost oglasa
  • Blokatorji oglasov
  • Dolžina videa

Koliko zaslužijo YouTuberji na vsakih 1000 ogledov?

S povprečnim izplačilom v YouTubu, ki se giblje med 0,01 in 0,03 USD za ogled, lahko YouTuber zasluži okoli 18 USD na 1000 ogledov. To pomeni 3 do 5 USD na 1000 ogledov videoposnetkov. Forbes prav tako ocenjuje, da lahko YouTuber zasluži približno 5 dolarjev za vsakih 1000 ogledov videa.

Omeniti pa je potrebno, da je ustvarjanje kanala YouTube resno in zahtevno delo, za katerim v primeru najbolj gledanih vsebin stojijo ekipe in ne posamezniki.

Koliko denarja YouTuber zasluži na naročnika?

YouTube vam ne plača glede na število naročnikov, ki jih imate na svojem kanalu. Naročniki so ljudje, ki se odločijo slediti vašemu računu, da imajo enostaven dostop do vaših najnovejših videoposnetkov. Ko objavite video, se samodejno prikaže na njihovi domači strani.

Naročniki so dragoceni, ker bodo najverjetneje komentirali, všečkali in delili vaše videoposnetke s še več ljudmi. To pomeni, da lahko pridobite več ogledov in potencialno več denarja v YouTubu, če postavite prave oglase. Torej, čeprav vam YouTube ne plača glede na število naročnikov, ki jih imate, so ti sestavni del števila ogledov, ki jih prejmejo vaši videoposnetki.

Koliko denarja lahko YouTuber zasluži na video?

Znesek denarja, ki ga YouTuber lahko zasluži na videoposnetek, je odvisen od različnih dejavnikov, kot je število ogledov, ki jih zberejo, in koliko Googlovih oglasov je prikazanih v njihovih videoposnetkih. Če uporabimo Forbesovo ocenjeno plačilo v višini 5 USD na 1000 ogledov, lahko videoposnetek v YouTubu z 1.000.000 ogledi znaša več kot 5000 USD, zaradi česar je biti sodobni vplivnež precej donosna služba! Vendar, kot smo že omenili, so to ocene in nekateri uporabniki YouTuba lahko zaslužijo več ali manj, odvisno od kakovosti oglasa, razmerja med prikazi in kliki ter drugih dejavnikov.

Preberite tudi članek o zaslužku na internetu in pasteh, na katere je treba paziti.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik