Digitalni marketing v zdravstvu

Oglaševanje zdravstvene dejavnosti

Rešitve prilagojene specifikam v zdravstvu

Povečajte prepoznavnost in zaupanje v vaše zdravstvene storitve s prilagojenimi digitalnimi strategijami

Storitve za marketing v zdravstvu

1. Izboljšanje spletne prisotnosti

Optimizacija strani

Kjer oglaševanje ni dovoljeno, je rešitev optimizacija strani. Višje pozicije v Googlu niso povezane z oglaševanjem, temveč z relevantnostjo. Z našimi rešitvami zagotovimo prve pozicije, ki prinašajo kakovosten obisk strani.

Izboljšanje uporabniške izkušnje

Razvijamo profesionalne, uporabniku prijazne spletne strani, ki jasno komunicirajo vaše storitve, omogočajo enostavno navigacijo in so optimizirane za mobilne naprave. To zagotavlja optimalno izkušnjo za vaše paciente.

Storitve za marketing v zdravstvu

2. Privabljanje novih pacientov

Ciljano oglaševanje

S plačanimi digitalnimi oglaševalskimi kampanjami na platformah, kot so Google Ads in socialni mediji, ciljamo na potencialne paciente na podlagi njihove demografije, interesov in iskalnih navad. Tako vaše sporočilo doseže pravo publiko na pravem mestu.

Vsebinski marketing

Naša strategija vsebinskega marketinga vključuje razvoj in distribucijo koristnih, informativnih vsebin, ki naslavljajo pogosta vprašanja in skrbi pacientov. To ne samo privabi nove obiskovalce na vašo spletno stran, ampak tudi krepi zaupanje in avtoriteto vaše ustanove.

Storitve za marketing v zdravstvu

3. Izboljšanje komunikacije s pacienti

E-poštni marketing & avtomatizacija

Naše strategije email marketinga omogočajo redno in učinkovito komunikacijo s pacienti preko informativnih novic, opomnikov za pregled in personaliziranih zdravstvenih nasvetov.

Socialna omrežja

Z aktivno prisotnostjo na socialnih medijih gradimo skupnost, delimo koristne informacije in komuniciramo s pacienti. To spodbuja zdrav življenjski slog in preventivo.

povežite se s priložnostmi

Gradimo uspešne zgodbe, ki trajajo.

Povežite se s digitalnimi priložnostmi.

Naša zavezanost k zagotavljanju visokokakovostne zdravstvene oskrbe preko izboljšane digitalne prisotnosti, privabljanja novih pacientov in izboljšane komunikacije s pacienti, je tisto, kar nas loči. 

Kontaktirajte nas danes in začnite svojo pot do digitalne odličnosti v zdravstvenem sektorju.

Stopite v stik.

Partnerji v zdravstvu

Z nami sodelujejo ...

Pridružite se najbolj učinkovitim.

Smo izkušeni z različnimi področju v zdravstvu in zobozdravstvu.

medline-logo---marketing
Več kot zadovoljen z vsemi storitvami. Hitro, kvalitetno in ugodno! HVALA
Rok Kovačič
Lastnik, Svet klime
Hitra odzvinost, profesionalen odnos, vse je bilo postavljeno tako kot je treba (adwords, FB, remarketing...) (Translated by Google) Quick response, professional attitude, everything was set up as it should be (adwords, FB, remarketing ...)
Matjaž Kopač,
ginekolog.si
Bil sem v položaju, da je obisk strani strmo padel. Podjetje mi je ekspresno poiskalo težavo, svetovalo in to po konkurenčnih cenah. Ne morem prehvaliti storitve. Sedaj imam 7 krat več obiska in stran deluje tako kot pred težavo in še bolje. Odnos do stranke A++, odzivnost A++, strokovnost/znanje A++. Priporočam!
Matej Drašler
Gospod Martin je potrpežljivo sprejemal vse moje ideje in mi preprosto približal spletno oglaševanje. Našo stran je naredil z veliko posluha za naše želje. Hitro in profesionalno!!!
Mojca Poličar
Zobozdravstvo Apeks
Martinovo znanje obsega vse in še veliko več, kar smo potrebovali za spletni nastop. Vodil nas je skozi turbolentne čase in z njegovo pomočjo vztrajno branimo odlične pozicije. Vsekakor priporočam!
Peter Ladič
Direktor, Intera d.o.o. (Intrix)
Prisluhniti, razbrati cilj in poiskati pot! Vredno spoštovanja in zaupanja.
Igor Hočevar
Lastnik, Elementare d.o.o.
Zelo sem zadovoljen z Martinom in njegovim delom. Je eden izmed pionirjev spletnega oglaševanja v Sloveniji in zagotovo bomo z njim sodelovali tudi v prihodnje.
Davorin Gabrovec
Lastnik, Databox

V Sloveniji je oglaševanje zdravstvenih storitev urejeno in omejeno, da se prepreči zavajajoče, nedostojno ali nedovoljeno primerjalno oglaševanje. Zakonodaja, kot sta Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakon o zdravstveni dejavnosti (ZZDej), omejuje oglaševanje zdravstvene dejavnosti na način, da prepoveduje tisto oglaševanje, ki bi bilo lahko škodljivo ali zavajajoče za potrošnike. Za razumevanje določb temeljnega zakona na tem področju je nujna uporaba tako ZVPot kot tudi Zakona o varstvu pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP)​​.

To pomeni, da morajo zdravstvena podjetja v Sloveniji pri oglaševanju svojih storitev upoštevati stroge smernice, ki zagotavljajo, da so njihova oglaševalska sporočila resnična, dostojna in ne primerjajo svojih storitev na nedovoljen način z drugimi ponudniki. Vsako oglaševanje, ki bi lahko zavajalo potrošnike glede kakovosti ali narave zdravstvenih storitev, je prepovedano.

Specifike oglaševanja zdravstvenih storitev v Sloveniji lahko vključujejo naslednje omejitve in smernice:

 1. Resničnost in dokazljivost trditev: Vse trditve v oglaševanju zdravstvenih storitev morajo biti resnične in podprte z dokazi. To pomeni, da mora biti vsaka navedba o učinkovitosti zdravljenja, hitrosti okrevanja ali uspešnosti določenih zdravstvenih posegov dokazljiva. Na primer, če zdravstvena ustanova oglašuje, da njihov poseben način zdravljenja omogoča hitrejše okrevanje, morajo imeti dokazljive študije ali statistike, ki to podpirajo.

 2. Prepoved zavajajočega oglaševanja: Oglaševanje, ki lahko zavaja potrošnike o naravi, dostopnosti ali kakovosti zdravstvenih storitev, je prepovedano. To vključuje pretiravanja glede učinkovitosti zdravljenj ali neupravičeno primerjanje z drugimi zdravstvenimi ustanovami na način, ki daje napačen vtis o relativni superiornosti. Na primer, zdravstvena ustanova ne sme trditi, da je njihovo zdravljenje “najboljše na trgu”, brez objektivnih dokazov, ki bi to podprli.

 3. Dostojnost in spoštovanje: Oglaševanje mora biti predstavljeno na dostojen način, ki spoštuje pacienta in njegovo situacijo. To pomeni izogibanje senzacionalizmu ali strašenju kot načinu privabljanja pacientov. Na primer, oglaševanje, ki uporablja strah pred določeno boleznijo, da bi prepričalo ljudi v uporabo specifičnih storitev, bi lahko bilo ocenjeno kot nedostojno.

 4. Omejitve glede oglaševanja določenih vrst zdravljenj: V Sloveniji so lahko določene vrste zdravljenj, kot so npr. alternativne medicine, pod dodatnimi regulativnimi omejitvami. To pomeni, da morajo biti trditve o koristih takih zdravljenj še posebej previdne in dobro podprte z znanstvenimi dokazi.

 5. Transparentnost glede stroškov: Oglaševanje mora biti transparentno glede stroškov zdravstvenih storitev. Pacienti morajo imeti jasno predstavo o morebitnih stroških, preden se odločijo za zdravljenje. Na primer, če zdravstvena ustanova oglašuje paket zdravstvenih storitev, mora jasno navesti, kaj je vključeno v ceno in ali so možni dodatni stroški.

Te specifike so namenjene zaščiti potrošnikov in ohranjanju visokih standardov v zdravstvenem sektorju. Zdravstvena podjetja morajo pri svojem oglaševanju upoštevati te smernice, da zagotovijo, da so njihova sporočila etična, resnična in v najboljšem interesu pacientov.

Strategije vsebinskega marketinga, ki so se izkazale za najbolj učinkovite pri privabljanju in vzdrževanju pacientov v zdravstvenem sektorju, temeljijo na ustvarjanju vrednosti, izobraževanju in gradnji zaupanja. Tukaj je nekaj ključnih strategij:

1. Izobraževalne vsebine

 • Blogi in članki: Redno objavljajte informativne članke, ki obravnavajo pogosta vprašanja, zdravstvene nasvete in najnovejše trende v zdravstvu. To lahko vključuje teme, kot so preventivni ukrepi, razlaga zdravstvenih stanj in nasveti za zdravo življenje.
 • E-knjige in vodiči: Ponudite globlje vpoglede v specifična zdravstvena vprašanja ali postopke preko brezplačnih e-knjig in vodičev, ki jih pacienti lahko prenesejo.

2. Video vsebine

 • Izobraževalni videi: Video posnetki, ki prikazujejo preproste zdravstvene nasvete, predstavitve zdravstvenih postopkov ali intervjuje s strokovnjaki, so odličen način za angažiranje pacientov.
 • Pregledi in pričevanja: Video pričevanja zadovoljnih pacientov ali pregledi uspešnih zdravljenj lahko pomagajo graditi zaupanje in avtoriteto.

3. Interaktivne vsebine

 • Infografike: Uporabite infografike za predstavitev zapletenih zdravstvenih informacij na preprost in razumljiv način.
 • Kvizovi in ocenjevalniki zdravja: Razvijte interaktivne kvize ali orodja za samoocenjevanje, ki pomagajo pacientom razumeti svoje zdravstveno stanje in kdaj poiskati strokovno pomoč.

4. SEO (Optimizacija za iskalnike)

 • Ključne besede: Vključite relevantne ključne besede v vaše vsebine, da izboljšate vidnost v iskalnikih in privabite pacientov, ki iščejo informacije o specifičnih zdravstvenih težavah.
 • Lokalni SEO: Za zdravstvene ustanove, ki nudijo storitve na določeni lokaciji, je lokalni SEO ključnega pomena za privabljanje pacientov iz bližnje okolice.

5. Email marketing

 • E-novice: Redno pošiljajte e-novice s koristnimi nasveti, novicami iz zdravstvenega sektorja in informacijami o vaših storitvah. To pomaga ohranjati stik s pacienti in spodbuja zvestobo.
 • Personalizirana komunikacija: Uporabite segmentacijo in personalizacijo pri pošiljanju emailov, da zagotovite relevantnost vsebin za različne skupine pacientov.

6. Socialni mediji

 • Redne objave: Ohranjajte aktivno prisotnost na socialnih medijih s rednimi objavami, ki spodbujajo interakcijo in deljenje. To vključuje nasvete za zdravje, zanimive dejstva in zaodrje vaše ustanove.
 • Angažiranje skupnosti: Spodbujajte diskusijo in odgovarjajte na vprašanja sledilcev, da gradite skupnost okoli vaše znamke.

Za uspešno implementacijo teh strategij je pomembno, da vsebine niso samo promocijske, ampak resnično nudijo vrednost pacientom. Prav tako je ključnega pomena, da so vse informacije točne, zanesljive in skladne z etičnimi standardi v zdravstvu.

Sodelovanje zdravstvenega podjetja s specializirano agencijo za digitalni marketing prinaša številne prednosti, ki lahko pomagajo izboljšati spletno prisotnost, privabiti nove paciente in izboljšati komunikacijo s ciljnimi skupinami. Tukaj so ključne prednosti:

1. Strokovno znanje in izkušnje

 • Specializirane agencije imajo poglobljeno znanje in izkušnje v digitalnem marketingu, vključno s specifikami zdravstvenega sektorja. To pomeni, da lahko hitro prepoznajo najbolj učinkovite strategije in orodja za doseganje ciljev zdravstvenega podjetja.

2. Dostop do naprednih orodij in tehnologij

 • Agencije imajo dostop do profesionalnih orodij in tehnologij za analitiko, optimizacijo iskalnikov (SEO), upravljanje družbenih omrežij in avtomatizacijo marketinga, ki morda niso na voljo ali so predragi za posamezna zdravstvena podjetja.

3. Učinkovitost stroškov

 • Sodelovanje z agencijo je lahko stroškovno učinkovitejše v primerjavi z zaposlovanjem celotne ekipe marketinških strokovnjakov. Agencije ponujajo fleksibilnost pri prilagajanju storitev in proračuna glede na potrebe in cilje podjetja.

4. Osredotočenost na jedrne dejavnosti

 • Sodelovanje z agencijo omogoča zdravstvenemu podjetju, da se osredotoči na svoje jedrne dejavnosti, kot so zagotavljanje zdravstvenih storitev in skrb za paciente, medtem ko agencija upravlja z marketinškimi kampanjami.

5. Sveži pogledi in ideje

 • Zunanja agencija prinaša sveže in inovativne ideje, ki lahko pomagajo izboljšati marketinške strategije in kampanje. To je še posebej koristno v hitro spreminjajočem se digitalnem okolju, kjer je inovativnost ključ do uspeha.

6. Skladnost z regulativami

 • Agencije, specializirane za zdravstveni marketing, so seznanjene z regulativami in zakonodajo, ki ureja oglaševanje zdravstvenih storitev. To zagotavlja, da so vse marketinške aktivnosti v skladu z zakonskimi zahtevami in etičnimi standardi.

7. Merjenje in optimizacija uspešnosti

 • Agencije redno spremljajo, merijo in analizirajo uspešnost marketinških kampanj, kar omogoča hitro prilagajanje strategij za maksimiziranje ROI (donos na investicijo).

8. Prilagojene strategije

 • Specializirane agencije razvijajo prilagojene marketinške strategije, ki upoštevajo specifične cilje, ciljno publiko in izzive zdravstvenega podjetja, zagotavljajoč, da so marketinški napori usmerjeni in učinkoviti.

9. Dolgoročna rast

 • S pomočjo učinkovitih digitalnih marketinških strategij agencije pomagajo zdravstvenim podjetjem graditi dolgoročne odnose s pacienti, krepijo blagovno znamko in podpirajo trajnostno rast.

Sodelovanje z agencijo, ki razume posebnosti zdravstvenega sektorja, lahko zdravstvenim podjetjem zagotovi konkurenčno prednost, izboljša njihovo spletno prisotnost in jim pomaga učinkoviteje komunicirati s svojimi ciljnimi skupinami.

Vas zanima več

Stopite v stik

Oglasite se na neobvezujočem sestanku in preverite, kako lahko sodelovanje s podjetjem Miklavčič marketing pripomore k izboljšanju prodaje vašega podjetja. 

Uvodni sestanek je brezplačen. 

Stopite v stik in se dogovorite za sestanek. 

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik