Wordpress-gostovanje

WordPress gostovanje – Kaj je, koliko stane & kje zakupiti WordPress gostovanje

Gostovanje spletne strani na WordPressu postaja vse bolj priljubljena izbira med uporabniki, ki si želijo enostavne in učinkovite platforme za upravljanje svoje spletne strani. WordPress je ena najbolj znanih platform za upravljanje spletnih mest, saj vam ponuja veliko uporabnih orodij, s katerimi lahko dosežete vrhunske rezultate. Vendar pa lahko izbira pravega gostovanja za vašo spletno stran na WordPressu morda postane zapletena, zato smo zbrali najpomembnejše informacije o gostovanju spletne strani na WordPressu, ki vam bodo pomagale lažje izbrati pravi ponudnik.

Da bo vaša WordPress spletna stran začela delovati, boste potrebovali spletni strežnik. Večina ponudnikov gostovanja ima tehnične specifikacije, potrebne za WordPress.

Ponudniki gostovanja na splošno ponujajo:

  • Generično  gostovanje, namenjeno različnim spletnim aplikacijam (vključno z WordPressom, pa tudi drugo programsko opremo)
  • Gostovanje , specifično za WordPress

Ponudniki gostovanja, specifični za WordPress, ponujajo platformo, zasnovano za namestitev WordPressa, ali celo vnaprej nameščen WordPress. Ponujajo lahko tudi dodatne funkcije, kot so varnostne kopije, posodobitve ali orodja za razvijalce.

 Za več informacij in predloge ponudnikov glejte pododdelek  Ponudniki gostovanja .

Kaj mora vsebovati WordPress gostovanje?

Vsako gostovanje je primerno za gostovanje WordPress strani. Najbolj razširjena gostovanje za Worpdress so t.i. “shared” oz deljena gostovanj, ker so najbolj cenovno ugodna. Če ste začetnik in samostojno želite namestiti spletno stran, potem je smiselno, da izberete gostovanje, ki ponuja
Softaculous.

Softaculous Instant Installer je skrbniški program strežnika za upravljanje spletnih aplikacij, graditeljev spletnih mest in ogrodij . Softaculous z lahkoto namesti, nadgradi in odstrani aplikacije, da vam prihrani čas pri ročnem nalaganju namestitvenih datotek in konfiguriranju baz podatkov s cPanel.

Na kratko povedano, vam ta omogoča, da na najbolj enostaven način namestite WordPress.

WordPress gostovanje optimizirano za hitrost

WordPress platforma je izjemna za upravljanje in je tudi “Googlu prijazna”. S tem želimo povedati, da je dobra osnova za to, da dosežete dobre pozicije na Googlu in drugih iskalnikih. Ko govorimo o tem, pa je potrebno omeniti, da je eden od pomembnih dejavnikov pri optimizaciji spletnih strani tudi hitrost spletne strani.

Pri optimizaciji hitrosti WordPress spletnih strani bo večina naletela na težavo. WordPress DNS zahteve (ang. DNS lookups).

Ko obiščete spletno mesto, vaš brskalnik odkrije vse vire, ki zahtevajo poizvedbo DNS. Po tem počaka, da se iskanje konča, preden prenese vire. Večje število iskanj kot zahteva spletno mesto, dlje potrebuje brskalnik, da ustvari svoje strani. Če uporabljate PageSpeed ​​Insight, je iskanje DNS povezano z »Zmanjšajte začetni odzivni čas strežnika«. Zmanjšajte začetni odzivni čas strežnika Čas čakanja na začetni odgovor, znan tudi kot čas do prvega bajta (TTFB), se začne z zahtevo HTTP . Čas, potreben, da strežnik prejme zahtevo, je odvisen od časa, ki je potreben za iskanje DNS, hitrosti uporabnikovega omrežja, razdalje do strežnika in morebitnih prekinitev povezave.

Skratka, za optimizacijo hitrosti na višjem nivoju, je omenjeno potrebno imeti v mislih. Rešitev za to je več:

  1. Izbor dobre WordPress teme
  2. Zmanjšanje števila vtiučnikov
  3. Izbor optimiziranega gostovanja

Ker tukaj govorimo o gostovanju, bomo omenili samo to, da je del rešitve za visoko število DNS zahtev izbor strežnika, ki ponuja Litespeed. Tehnično razlago najdete na tej povezavi.

Gostovanje z Litespeed pa pri ponudniku gostovanja za WordPress Neoserv.

Naj omenimo še to, da v večini primerov za WordPress in zadovoljivo hitrost strani ni potrebno iti tako daleč. Dovolj je že klasično “shared” gostovanje.

Katere so značilnosti gostovanja spletne strani na WordPressu?

Gostovanje spletne strani na WordPressu ima značilnosti enake ostalim vrstam gostovanja. Te značilnosti vključujejo:

  • Enostavna uporaba: WordPress gostovanje je enostavno za uporabo, saj vam ponuja upravitelja vsebin, ki odstranjuje potrebo po kodiranju ali programiranju vaše spletne strani. To pomeni, da lahko nadzorujete vsak vidik svoje spletne strani brez posebnega tehničnega znanja.
  • Prilagodljivost: WordPress gostovanje je izjemno prilagodljivo in vam omogoča prilagajanje skoraj vsega na svoji spletni strani. To vam omogoča izdelavo edinstvenega in privlačnega spletnega mesta, ki bo izstopalo iz množice.
  • Hitrost: WordPress gostovanje pogosto vključuje optimizacijo hitrosti in drugih učinkovitosti, ki omogočajo hitrejše nalaganje vaše spletne strani. To je izjemnega pomena za zagotavljanje pozitivne uporabniške izkušnje vaših obiskovalcev.
  • Varnost: WordPress gostovanje je izjemno varno in vam omogoča izvajanje varnostnih ukrepov, kot so SSL certifikati in drugo, da preprečite krajo podatkov ali zlonamerno programsko opremo na vaši spletni strani.

Kakšna je cena WordPress gostovanja?

Cena gostovanja spletne strani na WordPressu se razlikuje glede na ponudnika in vrsto storitve, ki jo kupujete. Ponudniki gostovanja spletne strani na WordPressu običajno ponujajo tradicionalne pakete spletnega gostovanja ali specializirane pakete, namenjene izključno gostovanju spletnih mest na WordPressu.

Cene se lahko gibljejo od nekaj evrov na mesec do več sto evrov na mesec, odvisno od vaših potreb in zahtev. Pred nakupom vedno pozorno preberite izbrane storitve in funkcionalnosti, ki jih vključuje.

Kdo ponuja WordPress gostovanje?

Obstaja mnogo ponudnikov, ki ponujajo gostovanje spletne strani na WordPressu, vsak z različnimi prednostmi in slabostmi. Nekateri od najbolj priljubljenih ponudnikov, ki ponujajo gostovanje spletne strani na WordPressu so Bluehost, HostGator, GoDaddy, SiteGround in muiti drugi. Večina ponudnikov vam ponuja tudi brezplačen poskusni obdobje, da preizkusite storitve in se odločite, ali je to pravi ponudnik gostovanja za vas.

Odlično gostovanje prilagojeno WordPress spletnim stranem dobite pri Neoserv. Naročite ga zdaj.

Najbolj pogosta vprašanja o gostovanju spletne strani na WordPressu

Ali potrebujem tehnično znanje, da gostim spletno stran na WordPressu?

Ne, ne potrebujete posebnega tehničnega znanja za gostovanje spletne strani na WordPressu. WordPress je enostaven za uporabo in upravitelju vsebin, ki ponuja veliko uporabnih funkcij in orodij.

Ali obstaja omejitev velikosti spletnega mesta pri gostovanju spletne strani na WordPressu?

Velikost vašega spletnega mesta je odvisna od izbranega paketa gostovanja. Ponudniki gostovanja spletne strani na WordPressu vam ponujajo različne pakete z različno velikostjo prostora za shranjevanje vaših podatkov in s tem tudi velikostjo vašega spletnega mesta.

Kaj se zgodi, če vaša spletna stran raste in začne potrebovati več prostora na strežniku?

Ponudnik gostovanja spletne strani na WordPressu vam običajno ponudi nadgradnje, ki vam omogočajo večje zmogljivosti, kot so dodatni prostor na strežniku ali večja količina virov (diskovni prostor, procesor, pomnilnik) na strežniku.

Naj izberem Cpanel ali Directadmin za WordPress?

Pravzaprav je s tehničnega vidika vseeno, kaj od tega izberete. Cpanel je enostavnejši za začetnike, medtem ko je Directadmin cenejši.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik