SEO tečaji – Najboljši online SEO tečaji

Optimizacija spletnih strani je zahteven proces, ki zahteva mnogo znanja. SEO vključuje mnogo različnih področij, od ustvarjanja vsebine, do gradnje povezav in tehničnih implementacij “on site” SEO rešitev. Če se želite naučiti optimizacije spletnih strani, potem je pred vami precej učenja in predvsem prakse. Pomembno je namreč, da tisto, kar osvajate v teoriji, preizkušate v praksi.

Poglejmo si kateri so najboljši SEO tečaji in vodiči, ki so vam dostopni na spletu.

SEO vodiči

Spoznajte osnove optimizacije

V Moz SEO vodiču za začetnike boste našli osnove SEO. Razložil vam bo, kaj SEO je na način, da ga boste razumeli kot SEO strokovnjak in ne le kot uporabnik. Pokazal vam bo, katerih je 200 SEO dejavnikov, ki vplivajo na rezultate (lokacija iskanja, vprašanje, namera, avtor, …). Potem vam bo pokazal, kaj je delo SEO-ta (SEO strokovnjaka) in kako poteka optimizacija spletnih strani.

Na prvo mesto ga postavljamo, ker je odličen za začetnike in ne vsebuje naprednih procesov. Poleg tega je izjemno dobro strukturiran in prave informacije postavlja v ospredje. Dopolnjujejo pa ga povezave, ki vam bodo posredovale dodatne informacije.

Dodatna prednost je ta, da ga Moz konstantno posodablja. To pomeni, da so načini in prakse, ki ne delujejo več, ali kriteriji, ki so se morda spremenili, zamenjani s sodobnimi in verodostojnimi informacijami.

Spletni SEO leksikon

Search Engine Land vodič po SEO

Eden izmed največjih in najboljših virov informacij o optimizaciji spletnih strani je Search Engine Land. To je eden izmed glavnih virov informacij za mnoge SEO strokovnjake. Skorajda vsak članek o optimizaciji kaže na en ali drug URL te strani. Ko boste delali na optimizaciji in iskali informacije, boste vedno naleteli tudi na Search Engine Land. Prav tako velja za nove informacije. Kar je novega na področju SEO, boste izvedli od njih.

Eden izmed najbolj izvirnih načinov, kako izobraževati o SEO, pa je njihov SEO periodni sistem. Tabela, ki izjemno dobro pojasnjuje področje in težo posameznega SEO dejavnika ali pojma.

SEO periodična tabela

 

Njihov vodič je verjetno eden izmed najbolj obsežnih na spletu. Poleg tega pa je berljiv in izjemno dobro zasnovan. Teme, ki jih vsebuje so:

  • Vrste SEO dejavnikov, ki vpplivajo na uspeh
  • Vsebina in SEO dejavniki
  • Arhitektura spletne strani v povezavi z SEO
  • HTML v povezavi s SEO
  • Zaupanje & avtoriteta strani
  • Gradnja povratnih povezav in rangiranje

Google SEO vodič za začetnike

Najbolj verodostojen vir, a najtežje berljiv. Če želite pridobiti informacije in smernice iz prve roke, potem si preberite Google SEO starter guide.

Glavna prednost tega vodiča oz. tečaja je, da ne rabite preverjati verodostojnosti informacije.

Google je namreč pri izjavah, ki jih daje, izjemno natančen in redkobeseden. Tako je treba tudi brati njihova navodila.

SEO tečaji

Lynda SEO tečaj

Lynda.com je eden izmed največjih in zaupanja vrednih ponudnikov tečajev na temo računalništva in interneta. Njihovi tečaji zajemajo mnogo področij, od grafičnega oblikovanja, video produkcije, do marketinga in optimizacije.

V okviru SEO tečajev Lynda v okviru 39 poglavij nudi preko 1000 različnih videov o optimizaciji. Najbolj zanimivi so SEO za WordPress, SEO za glasovno iskanje (Voice Search SEO), ki je izjemno aktualna tema, saj uporabniki vedno bolj uporabljajo glasovna iskanja, hkrati pa pri tem uporabljajo daljše besedne zveze, celo stavke, kar pri tipkanju vsekakor ni način.

Dober je tudi vodič za lastnike spletnih trgovin. To ni nek splošen vodič pa SEO, temveč usmerjen tečaj, ki vas korak za korakom vodi po procesih optimizacije strani. Pojasnil vam bo, zakaj vaše trgovine ni na Google, kako Google uvršča spletne trgovine in vam pokazal, kako narediti raziskavo ključnih besed in poiskati tiste, na katere se morate uvrstiti.

MOZ napreden SEO tečaj

Moz je zagotovo eden izmed najbolj zanesljivih ponudnikov SEO informacij. Upravljajo z ogromno količino podatkov o spletnih straneh povezanih z uvrstitvami v Google iskalniku. Njihovo orodje uporabljajo SEO strokovnjaki, podjetja in agencije po celem svetu in se nanj seveda tudi zanašajo ter se na podlagi tega odločajo in optimizirajo svoje strani in strani svojih strank.

O tem tečaju razmišljajte kot o razširitvi osnov optimizacije.

Strategija za digitalni marketing – Harvard

Program sicer vsebuje več tem, ne le SEO, a je hkrati dejstvo, da tudi SEO ni neka izolirano področje, a se močno prepleta s socialnimi omrežji, storytelling-om, influencer-ji, … Program je odličen za tiste, ki želijo razumeti celotno sliko gradnje in izvršitve strategije za digitalni marketing. Ni ravno za začetnike, primeren je za tiste, ki področje digitalnega marketinga že nekoliko poznajo od orodij, do zakonitosti posameznih področij. Vodi ga Nicole Ames, ustanoviteljica Twist IMC, ki svetuje podjetjem, kto je Bloomberg in Ikea, ki sta v obeh pogledih (SEO in marketing) izjemno uspešna.

Tečaj oz program traja 5 dni, na Harvardovi univerzi v Cambridge-u in stane 6000 dolarjev. Razumemo, da to ne ustreza vsakomur, a v kolikor iščete vrhunski program, vrhunske informacije in naprednejše znanje, je ta zagotovo vreden investicije.

Povzetek

SEO tečaji in vodiči, ki smo jih izbrali tukaj, se med seboj dopolnjujejo. Zato je smiselno uporabiti vse, od prvega do zadnjega. Seveda je tudi odvisno od vašega znanja, katerega izpustite. Res pa je, da pogosto tudi med prebiranjem osnovnih SEO informacij, najdemo kaj novega, kar lahko dobro dopolni naše znanje in razumevanje.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik