Inovativne Spletne Strani za Podjetja

Najbolj inovativne spletne strani leta 2018, ki so bile izdelane za podjetja oz. z namenom prodaje izdelkov ali storitev.

Večina najbolj inovativnih spletnih strani, ki so nominirane za nagrade, je neprofitnih. Ko v ozadju ni poslovnih interesov in številk, ki jih morajo speltne strani dosegati, ima na nek način kreativnost več prostora. Hkrati pa je vprašanje, ali je popolna svoboda pri ustvarjanju spletne strani, brez omejitev, sploh še tista prava kreativnost.

Inovativno je tisto, kar bistveno izboljša nekaj, nekaj novega, boljšega. Inovativne spletne strani niso torej tiste, ki so malenkost boljše od ostalih, temveč tiste, ki so drugačne in ki postavljajo trende na področju web-design-a tudi drugim.

Inovativne spletne strani lea 2018 so tiste spletne strani, ki bodo v letu 2019 postavljale trende vsem ostalim.

Poglejmo si nekaj najbolj inovativnih spletnih strani leta 2018.

Spletna stran Hamada čaj

Spletna stran japonske blagovne znamke za prodajo čaja.

hamada-čaj-spletna stran

Spletna stran oz. trgovina za prodajo čaja je minimalistično oblikovana. Zanimive so animacije (valovanje) slik. Spletna trgovina strani je izčiščena, hkrati pa nudi razdelek “kako uživati”, ki s pomočjo ilustracij kaže postopek.

Spletna stran Digitalna resničnost

Digital Realty je največji svetovni ponudnik podatkovnih centrov. So vodilni na področju :storitev kot so: kolokacija, veleprodajne namestitve, storitve povezovanja in storitve v oblaku.

inovativne spletne strani digital reality

Spletna stran na začetku presenite z inovativnim bannerjem, ki združuje “on scroll” dejanja z dobrim besedilom. V nadaljnjem brskanju presenečajo animacije, ki omogočajo, da uporabnik hitreje razbere sporočilo …

Spletna stran Agencije

Speltna stran oblikovalske agencije Rondesign predstavlja portfelj njihovih del in storitev, ki posnema knjigo. Začne se s kazalom vsebine spletne strani, s pomočjo svojih del pa predstavljajo tudi svoje storitve. Prepričljivo?

inovativne spletne strani rondesign

 

Spletna stran za gradbeno podjetje

EPO je gradbeno podjetje, ki uresničuje vizije. Gradnja z odličnostjo in prefinjenostjo, oblikovana z inovativnostjo.

inovativne spletne strani gradbeništvo

Spletna stran je oblikovano dovršena in vsebuje že dolgo obstoječo funkcijo, ki s pomočjo “pik” na sliki prikazuje in pojasnjuje posamezne dele slike…

Spletna trgovina z izdelki za vrtnarjenje

Nemški proizvajalec vrtnih izdelkov Geli je s preprosto spletno trgovino dosegel nekaj posebnega. To je privlačnost. Dizajn spletne trgovine in animacije sicer niso nekaj pretirano inovativnega, a način, kako oblikovno in funkcionalno deluje spletna stran “potegne” uporabnika. Zalivalke za vrt, ki jim izberemo volumen in barvo so še bolj privlačne na tej spletni strani …

inovativne spletne strani vrtnarjenje

Izbranih je le nekaj strani izmed več kot 100 nominiranih za različne nagrade. Ostale inovativne spletne strani so oglejte tukaj.

Trendi pri izdelavi spletnih strani 2019

Prihajamo v zadnje poglavje desedletja. Internet je zrasel v zadnjih desetih letih in se močno sprmenil. Priča smo bili prevladi pametnih telefonov nad namiznimi napravami, priča smo bili uvodi v AR, VR, AI in AMP ter mnogim drugim.

Trendi za izdelavo spletnih strani v letu 2019 in dalje so:

Uporaba serifov

Veljalo je pravilo, da so serifi za tisk, sans serif pa za zaslone. Vedno več podjetij se obrača k uporabi bold serifov, vsaj v naslovih, med drugim tudi Mailchimp.

Črne in bele palete

Črna in bela hkrati ustvarjata kontrast in nudita dovolj, da se zanimanje ohrani. Če k temu dodamo odtenek barve, pa morda lahko dosežemo mnogo več zanimanja in dobimo več pozornosti uporabnika kot s pretiravanjem.

Naravne – organske oblike

Dovolj je “grid-ov”, kvadratov in ravnih črt. Oblikovalci spletni strani se vedno bolj obračajo k uporabi zavitih linij

Mikro interakcije

Mikro-interakcije so dogodki, ki imajo en sam namen: da presentijo uporavnika in ustvarjajo dogodek, ki je vabljiv in človeški.

Vsakič, ko uporabnik naredi neko manjpe dejanje na spletni strani ali v aplikaciji in se na to dejanje zgodi specifičen dogodek, to imenujemo mikro-interakcija. Ko osvežimo Facebook stran in se pojavi rdeča ikona s številom sporočil ,je to mikro-dogodek. Enako velja za “pisk”, ki ga slišimo ob osvežitvi Twitter strani.

Chatboti

Chat-boti  (pogovorni roboti) so zagotovo eno od področij v spletnem marketingu, ki je v največjem vzponu. Strokovnjaki pričajo o izjemnih rezultatih, ki jih dosegajo s pomočjo interakcije prek “chat-botov”. Tu gre predvsem za integracijo spletne strani z npr. Facebook Messengerjem, delujejo pa tako, da komunicirajo s pomočjo vnaprej pripravljenih in predvidenih sporočil do neke točke.

Dodatno si lahko obetamo še več video vsebin, minimalizem in palcem prijaznejše navigacije.

Inovativno, posebno, unikatno, vrhunsko, minimalistično, kreativno, … spletno stran ima lahko tudi vaše podjetje. Posvetujte se o možnostih izdelave inovativne spletne strani.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik