google-serp-pogosto-obiskujete

Kaj pomeni nova Google funkcija strani, ki jih “pogosto obiskujete”

Google je nedavno predstavil funkcijo “Pogosto obiskujete” v svojih rezultatih iskanja (SERP), ki izpostavlja spletna mesta, ki jih uporabniki pogosto obiskujejo. Ta funkcija izboljša vidljivost teh mest z uvrstitvijo na vrh iskalnih rezultatov, kar poveča možnosti ponovnega obiska uporabnikov.

Kako Funkcija Deluje

Funkcija “Pogosto obiskujete” temelji na uporabnikovi zgodovini iskanja in obiskov spletnih mest. Ko uporabnik išče določeno ključno besedo, Google prepozna spletna mesta, ki jih ta uporabnik pogosto obišče, in jih prikaže višje v rezultatih iskanja. Spletna mesta so označena z oznako “Pogosto obiskujete”, kar jih loči od drugih rezultatov.

Prednosti za Lastnike Spletnih Mest

  1. Povečana Vidljivost: Vaše spletno mesto bo bolj vidno uporabnikom, ki so ga že obiskali, kar povečuje verjetnost ponovnih obiskov.
  2. Boljša Uporabniška Izkušnja: Uporabniki bodo lažje našli vašo vsebino, kar vodi v boljšo uporabniško izkušnjo in zvestobo.
  3. Višja Stopnja Konverzije: Večkratni obiski povečujejo verjetnost konverzije, bodisi nakupa bodisi prijave na storitve.

Koliko Obiskov je Potrebnih?

Natančno število obiskov, potrebnih za uvrstitev spletnega mesta v kategorijo “Pogosto obiskujete”, ni jasno določeno. Vendar se predvideva, da funkcija temelji na večkratnem in rednem obisku spletnega mesta s strani uporabnika​ (Search Engine Roundtable)​​ (Yoast)​.

Strategije za Izkoristek Funkcije

  1. Remarketing: Uporabite Google Ads in Meta Ads za remarketing kampanje. Ciljajte uporabnike, ki so že obiskali vaše spletno mesto, da jih spodbudite k ponovnemu obisku.
  2. Personalizirana Vsebina: Pripravite vsebine, ki so relevantne in zanimive za vaše obiskovalce, da jih spodbudite k rednim obiskom.
  3. Optimizacija Spletnega Mesta: Poskrbite, da je vaše spletno mesto hitro, odzivno in uporabniku prijazno. To bo povečalo zadovoljstvo uporabnikov in verjetnost ponovnih obiskov​ (Semrush)​​ (WebFX)​.
  4. Redno izvajajte e-poštni marketing in zagotovite visoke stopnje odprtij in klikov.
  5. Pogosto objavljajte relevantno vsebino na socialnih omrežjih.

Za več informacij o tem, kako optimizirati vašo prisotnost na spletu nas kontaktirajte.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik