Kako namestiti WordPress

Namestitev WordPress-a je enostaven proces, ki vzame le nekaj minut. Za nemstitev WordPressa potrebujete sklenjeno gostovanje in zakupljeno domeno.

Če tega še nimate, vam za ponudnika gostovanja priporočamo NeoServ, saj so cene dostopne tudi po enem letu, hkrati pa nudijo vrhunsko podporo svojim strankam, ko potrebujete pomoč pri procesih.

Za nakup domene si lahko preberete članek, o nakupu domene spletne strani, ki vam bo pomagal izbrati najbolj primerno domeno za  vašo spletno stran. V članku najdete vse pomembne dejavnike, ki dolgoročno vplivajo na to, kako se bo vaša spletena stran uvrščala v Google iskalniku in na to, kako bo sodelovala pri gradnji prepoznavnosti podjetja.

Namestitev WordPress s pomočjo orodja Softacoulus

Softacoulus je orodje, ki vam je na voljo znotraj gostovanja (Directadmin ali cPanel nadzorne plošče). Ne glede na to, katero uporabljate, vam je Softacoulus na voljo v razdelkih cPanel > Autoinstallers oz. v Directadmin  > Apps Installer.

Kako namestiti WordPress

 1. Izberete torej orodje Softacoulus in znotraj orodja poiščete “WordPress” in kliknete “install“. Sedaj morate izpolniti polja s podatki o strani.
 2. Izberete najnovejšo verzijo WordPressa.
 3. Izberete protokol http ali https in www ali brez. Pri nas pred inštalacijo poskrbimo za namestitev brezplačnega SSL certifikata in vedno uporabljamo non-WWW verzije strani. UIporaba ene ali druge verzije (z www ali brez) ne prinaša nobene prednosti ali slabosti. Kar je pomembno je to, da eno izberete in pri njej vztrajate. Če ste v preteklosti za isto domeno uporabljali verzijo z www, potem vam svetujemo, da še naprej vztrajate pri tem .
 4. Potem, izberete domeno, na katero želite namestiti WordPress. Če imate na gostovanju le eno domeno, potem vam ni treba iskati želene.
 5. Pri izbiri direktorija je potrebno, da izbrišete “wp” saj vam bo v primeru da ne izbrišete “wp” spletno stran namestil na vašadomena.si/wp.
 6. Nato vpišete ime in opis spletne strani (to lahko kasneje spremenite)
 7. Multisite za večino uporabnikov ni smiselna izbira in lahko dodatno oteži upravljanje spletne strani.
 8. Izberite uporabniško ime in generirajte geslo za dostop do WordPress spletne strani. (izberite e-pošto do katere že lahko dostopate).
 9. Izberite jezik, v katerem bo vaša spletna stran.
 10. Toplo priporočam,o, da izberete tudi “classic editor”, saj Gutenberg pogosto ni združljiv z različnimi predlogami spletne strani.
 11. Advanced options lahko preskočite.
 12. Temo boste lahko izbrali kasneje, ko bo namestitev WordPressa zaključena in boste lahko dostopali do WP admin.

Po nekaj trenutkih je WordPress spletna stran uspešno nameščena. Sedaj nadaljujete s prijavo v WP administracijo, kjer lahko namestite poljubno predlogo spletne strani, vnesete vsebino in začnete s pisanjem.

Happy editing !!!

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik