Google-algoritem

Razkritje Googlovega algoritma: Ključne informacije iz notranje dokumentacije

Nedavno razkrita notranja dokumentacija Googlovega iskalnega algoritma je osvetlila številne podrobnosti o delovanju iskalnika. Dokumenti so razkrili več kot 14.000 rangirnih funkcij, ki se uporabljajo v različnih modulih. Pomembna odkritja potrjujejo obstoj naslednjih:

  • SiteAuthority: Funkcija, ki nasprotuje Googlovim trditvam o neuporabi “domain authority”.
  • NavBoost: Sistem, ki uporablja podatke o klikih za rangiranje, kljub prejšnjim zanikanjem Googla.
  • Sandbox za nove strani: Prisotnost tega mehanizma nasprotuje prejšnjim izjavah predstavnikov Googla.
  • Podatki iz Google Chrome: Uporaba teh podatkov za rangiranje, kljub prejšnjim zanikanjem.

Kaj Pomenijo Te Informacije za Uporabnike?

Razkritja prinašajo večjo transparentnost v delovanje enega najpomembnejših algoritmov na svetu. Uporabniki in strokovnjaki za SEO (optimizacijo za iskalnike) lahko zdaj bolje razumemo, kako Google rangira spletne strani, kar omogoča, da prilagodimo strategije in izboljšamo vidnost spletnih mest.

SiteAuthority in Rangiranje

Dokumentacija je razkrila funkcijo siteAuthority, ki oceni avtoriteto spletne strani, kljub temu da Google uradno zanika uporabo “domain authority”. To pomeni, da lahko celotna avtoriteta spletne strani vpliva na rangiranje posameznih strani znotraj te domene.

Uporaba Podatkov o Klikih

Sistem NavBoost uporablja podatke o klikih za izboljšanje rangiranja, kar pomeni, da interakcije uporabnikov z rezultati iskanja vplivajo na pozicije spletnih strani. To je v nasprotju z Googlovimi prejšnjimi trditvami, da podatki o klikih ne vplivajo na rangiranje.

Sandbox za Nove Strani

Prisotnost sandboxa za nove strani kaže, da Google uvaja začasno omejitev za nove spletne strani, kar lahko vpliva na njihovo začetno rangiranje. Ta praksa je bila dolgo časa predmet špekulacij med SEO strokovnjaki.

Podatki iz Google Chrome

Google uporablja podatke iz brskalnika Chrome za izboljšanje svojega algoritma, kar je bilo prej zanikano. To vključuje podatke o vedenju uporabnikov, kar lahko vpliva na rangiranje strani.

Zaključek

Razkritja iz notranje dokumentacije Googla prinašajo pomembne vpoglede v delovanje enega najpomembnejših algoritmov na internetu. Te informacije bodo SEO strokovnjakom in upravljavcem spletnih mest omogočile, da bolje razumejo in optimizirajo svoje strategije za boljše rangiranje v iskalniku Google.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik