ing-domene

Domene .ING – Googlova nova (TLD) domenska končnica .ING je na voljo

Google je razglasil, da je na voljo nova domenska končnica .ING, ki uporabnikom omogoča registracijo domen, povezanih z glagoli, samostalniki in pridevniki, ki se končajo na “ing”.

ING – domena najvišjega nivoja (TLD) Domena najvišjega nivoja (TLD) predstavlja zadnji del domenskega imena, na primer .com, .org itd. Najnovejša različica, ki jo je predstavil Google, je .ing. Ta uporabnikom omogoča registracijo domenskih imen, ki se nanašajo na dejanja, osebe, kraje, stvari in celo pridevnike, zaključene z “ing”.

Že številne blagovne znamke so začele izkoriščati možnosti, ki jih ponuja .ING:

  • Blagovna znamka oblačil Adapt je registrirala adapt.ing
  • Adobe Acrobat je registriral edit.ing in sign.ing
  • Canva je registriral draw.ing
  • Banka in finančna skupina ING sta registrirali bank.ing

Zakaj je .ING pomemben?

Uporaba domene .ING omogoča ustvarjanje prepoznavnih in lahko zapomljivih blagovnih znamk, s katerimi uporabniki lažje povežejo, kaj lahko naredijo ali dosežejo na spletni strani, z izdelkom ali storitvijo. To poimenovanje se imenuje “domenski trik” ali “domain hack”.

Domenski trik

Domenski trik je domensko ime, ki predlaga besedo, frazo ali ime, ko kombiniramo dve ali več različnih ravni domene. Na primer, bir.ds in examp.le, kjer izmišljeni državni domenski končnici .ds in .le sugerirata besedi ‘birds’ in ‘example’.

Za slovenski jezik je verjetno najbolj zanimiv domenski trik z domeno pepp.si, ki je bila po naših informacijah prodana podjetju PepsiCo, Inc. za neka j več kot 5000 €.

V tem kontekstu beseda ‘trik’ pomeni pametno potezo in ne izkoriščanje ali vdor.”

Je .ING uporaben?

Da, domena TLD .ing je uporabna na mnogo načinov, ki lahko pomagajo pri trženju, prodaji izdelkov in storitev ali za lažji dostop do spletne strani. Je še posebej uporabna za spletne strani z dolgimi ali težko zapomnljivimi imeni, ki bi raje imele kratko in jasno ime, ki natančno opisuje vsebino strani.

Cena .ING domen

Cena domen .ING Cena za zgodnji dostop do domen .ING se začne visoko in postopoma znižuje, ko se približujemo datumu splošne razpoložljivosti. Cene so najvišje med obdobjem zgodnjega dostopa (EAP).

Koledar prelomnic povezanih z .ING domensko končnico

Tukaj je koledar razpoložljivosti za registracijo domen .ING:

  • 20. september 2023 – 24. oktober 2023: Sunrise, obdobje, ko lahko imetniki blagovnih znamk, ki so svoje znamke prijavili v Sklad za čiščenje blagovnih znamk, registrirajo domene .ING.
  • 31. oktober 2023 – 5. december 2023: Obdobje zgodnjega dostopa (EAP), ko lahko vsakdo registrira razpoložljive domene .ING za dodatno pristojbino, ki se znižuje do začetka splošne razpoložljivosti.
  • Od 5. decembra 2023 naprej: Splošna razpoložljivost, ko lahko vsakdo registrira razpoložljive domene .ING brez dodatnih pristojbin.
  • Cene za splošno razpoložljivost domen .ING se bodo začele pri 14,99 USD na leto, te bodo na voljo od 5. decembra 2023 dalje.

Za tiste z omejenim proračunom bo to pravi čas, da prinesete seznam želenih domen k svojemu izbranemu registrarju in preverite, ali so na voljo.

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik