izdelava spletnih strani wordpress

Izdelava WordPress Spletnih strani

Izdelava spletne strani od vsakega podjetja zahteva najprej, da izbere ene izmed platform za izdelavo spletne strani. Je spletna stran na WordPress boljša od ostalih? V čem je prednost izdelave spletne strani na WordPressu in v katerih primerih se splača uporabiti WordPress za izdelavo spletne strani?

Zakaj izdelati spletno stran na WordPressu

Uporabniki WordPress pogosto narobe razumejo, kot platformo za blog. Čeprav je bil WordPress včasih res  platforma za bloganje, se je skozi leta razvil v vsestranski sistem za upravljanje vsebine (CMS). Danes se še vedno lahko uporablja WordPress za preprost blog, prav tako pa z se WordPressom lahko zahtevne in vsestranske spletne strani in mobilne aplikacije.

WordPress je pravzaprav tako enostaven in fleksibilen, da z njim lahko izdelamo skoraj vse. To je tudi razlog, da je z leti postal ena izmed najbolj popularnih in splošno uporabljanih CMSjev. Danes ga tako uporablja 22,5% vseh spletnih strani na svetu. Med drugim Google, Facebook, Sony, Disney, Linkedin, New York Times, Time Magazine, …

Potrebujete spletno stran?

Izdelava WordPress spletnih strani

Stopite v stik z nami in pridobite ponudbo za izdelavo WordPress spletne strani po vaši meri. Izdelujemo različne vrste spletnih strani na WordPress in spletnih trgovin na Woocommerce. Vse naše spletne strani vključujejo “on site” optimizacijo z optimizacijo hitrosti in vsebine. To vam omogoča hitre in dobre uvrstitve na iskalnikih in visoke stopnje konverzije za (Facebook, Instagram in Google oglaševanje).

ali nas pokličite na 041 414 847

Prednosti uporabe WordPress za izdelavo spletne strani

WordPress spletne strani so brezplačne

WordPress je optimalna platforma za izdelavo večine spletnih strani. Ne glede na to, ali se boste izdelave WordPress spletne strani lotili samostojno, ali boste za to nekoga najeli, je WordPress tako v večini primerov najboljša izbira. V primeru, da za izdelavo WordPress strani nekoga najamete, bo cena za izdelavo spletne strani znašala od 300 do 900 €, izdelave pa se lahko lotite tudi samostojno. V nadaljevanju si preberite navodila, kako izdelati WordPress spletno stran samostojno.

Pri mnogih platfromah so stroški uporabe, upravljanja, razširitev in sprememb lahko zelo visoki. Vsaka dodatna funkcionalnost in že mnogo osnovnih so plačljive. Pri WordPressu je tako, da je z nekaj znanja popolnoma brezplačen. WordPress je namreč brezplačen »software« in »open source« platforma zato se ga lahko naloži in namesti brezplačno, prav tako pa se ga lahko brezplačno ureja in spreminja ter na njem izdela kakršnokoli spletno stran.

Prav tako pa pa imajo lastniki wordpress spletnih strani zastonj ali za relativno nizko ceno, dostop do ogromne količine predlog spletnih strani in vtičnikov za dodatne funkcije,.

Edina stvar, strošek, ki je nujen, sta domena in gostovanje. Priporočamo uporabo gostovanja v Sloveniji, če stran cilja Slovenski trg oz. na lokaciji, kjer se nahajajo ciljni uporabniki spletne strani.

Vse naše strani uporabljajo najhitrejše WordPress gostovanje.

WordPress je »open source software«

Brezplačno kodo lahko za raziskovanje ali izdelavo različnih funkcionalnosti uporablja vsak. K razvoju WordPressa prispeva ogromno uporabnikov, ki prispevajo dnevno nove rešitve. Z uporabo pa vsakdo postane del te skupnosti in tako prispeva ter koristi.

WordPress spletne strani so enostavne za uporabo

WordPress spletne strani so razširjene tudi zato, ker so enostavne za uporabo. Uporabniki lahko popolnoma brez znanja programiranja,  upravljajo, dodajajo in spreminjajo vsebino spletne strani.

Za samostojno izdelavo WordPress spletne strani je praktično ves material na voljo na spletu. Korak po koraku lahko s pomočjo Google iskanja najde vse invormacije, ki jih potrebuje.

Za izdelavo profesionalne spletne strani po meri, ki so optimizirane za Google in iskalnike, nadpovprečno hitre ter nudijo izvrstno uporabniško izkušnjo ter skladnost z najboljšimi praksami v digitalnem marketingu, pa se lahko obrnete tudi na nas in se dogovorite za brezplačen posvet.

WordPress spletne strani se prilagajajo in rastejo s podjetjem

WordPress spletne strnai delujejo tako, da se staro ali obstoječo vsebino lahko posodobi in prenovi v vseh aspektih, brez da bi pri tem izgubili kar je starega in dobrega. Vsa vsebina se lahko ohrani, ko se prenovi oblika ali določene funckionalnosti. WordPress spletne strani nikoli ni potrebno zamenjati z novo, saj se jo spremeni ali posodobi in osveži z novo WordPress predlogo in nadgradi z različnimi vtičniki.

Brezplačne predloge in vtičniki so na voljo v WordPress uporabniškem vmesniku (wp-admin), plačljive možnosti pa si lahko ogledate tukaj. Kot zasnovo za izdelavo nove WordPress spletne stani predloge uporabljamo tudi mi.

WordPress spletne strani so prijazne iskalnikom

WordPress je napisan z uporabo standardno skladne visokokakovostne kode in daje semantično oznako (zahteva da so HTML elementi uporabljeni skladno z namenom in ločitev vsebine ter predstavitve), zaradi česar so spletne strani na WordPressu zelo prijazne iskalnikom. WOrdpress se v najvišje rezultati na Google uvrsti precej hitreje, kot večina drugih.

WordPress spletne strani so idealna zasnova za optimizacijo spletnih strani za iskalnike, poleg tega pa se jih zlahka nadgradi in izboljša z uporabo vtičnikov za optimizacijo.

WordPress je enostaven za upravljanje

WordPress se enosavno posodablja kar znotraj uporabniškega vmesnika. Prav tako obvešča o novih verzijah.

WordPress spletne strani so varne

Z rednimi posodobitvami in nekaj varnostnimi rešitvami v osnovi, je WordPress precej varen in zaščiten za poganjanje spletnih strani. Za dodatno zaščito in monitoring pa so na voljo tudi vtičniki, ki še dodatno povečajo varnost.

WordPress omogoča uporabo različne predstavnostne vsebine

WordPress ne sprejema le besedil, temveč lahko predvaja in prikazuje različne audio, video in slikovne vsebine. Prednost pa je tudi ta, da je vsaka nova vrsta teh datotek zelo hitro podprta za uporabo.

Najpogostejši načini za uporabo WordPressa

WordPress se lahko uporablja za mnogo različnih stvari:

 • Spletne strani za podjetja (uporablja ga večina najbolj spletno-uspešnih slovenskih in tujih podjetij)
 • Spletna stran za aplikacije in Saas
 • Blog
 • Content Management System (CMS)
 • Galerije
 • Portfelj (za fotografe, glasbenike, …)
 • Spletna stran za opise in ocene (napotitvene in affiliate marketing strani)
 • Spletna trgovina (idealen za manjše spletne trgovine)
 • Listing direktorij (npr booking.com)

Naštetih je le nekaj možnosti. Izdelava spletnih strani na WordPress je najboljša rešitev v smislu razmerja med ceno in vrednostjo. Z WordPressom lahko podjetje najhitreje doseže visoke položaje in posreduje vsebino ter hitro dodaja novo. Worpress je združljiv z vsem, kar potencialno lahko potrebuje podjetje ali posameznik, zato ga tudi priporočamo vsem. Izjema so velike spletne trgovine in podjetja z zelo posebnimi zahtevami, ki bi jim morda bolj ustrezala kakšna specifična rešitev.


Če želite svetovanje preden se lotite izdelave, ali razmišljati o strokovni postavitvi WordPress spletne strani se lahko obrnete na nas.

Kako izdelati WordPress spletno stran

V nadaljevanju si preberite, kako izdelati brezplačno WordPress spletno stran v 6-ih korakih.

Si želite izdelati spletno stran?

Začetek izdelave spletne strani je za marsikoga lahko strašljiva misel, posebej za malo manj “tehnične” ljudi.

A ne skrbite, pripravili smo celovit vodnik, korak za korakom, kako poteka izdelava spletnih strani v WordPressu, brez, da bi bilo potrebno znati kodirati.

Če niste prepričani, ali je WordPress prava platforma za izdelavo spletne strani, si preberite nekaj argumentov, Zakaj za izdelavo spletne strani izbrati WordPress?

Ta priročnik je namenjen za uporabnike vseh starosti in ravni spretnosti. Če pa potrebujete pomoč, se lahko obrnete na našo strokovno ekipo, ki vam bo v pomoč pri nastavitvi vaše spletne strani.

Tukaj je povzetek vseh korakov, po katerih si lahko izdelati spletno stran v WordPressu:

 1. Izbira platforme
 2. Pridobitev domene in gostovanja
 3. Konfiguracija WordPressa
 4. Nastavitev predloge (teme)
 5. Dodajanje vsebine
 6. Prilagajanje strani z vtičniki

Za začetek še odgovorimo na najpogostejša vprašanja.

Kaj potrebujem za izdelavo spletne strani?

Za postavitev WordPress strani potrebujete naslednje 3 stvari

 • Domena – to je ime (url naslov) vaše strani, npr. google.com (Več v članku Nakup domene)
 • Gostovanje – tu se shranjujejo datoteke vaše strani
 • 45 min vaše popolne pozornosti

Koliko stane WordPress spletna stran?

To je odvisno od tega kakšno spletno stran želite. Osnovna spletna stran vas lahko stane manj kot 100€ na leto, medtem, ko stroški bolj zahtevnih spletnih strani sežejo tudi do več tisoč evrov letno. Več o tem najdete v objavi Koliko stane izdelava spletne strani?

Katero platformo izbrati?

Na voljo je veliko platform za izdelavo spletne strani. Mi priporočamo WordPress, ker ga uporabljamo tudi sami.

 • WordPress je najbolj priljubljena spletna platforma na svetu. Omogoča skoraj 28% vseh spletnih strani na internetu.
 • WordPress je brezplačen in prinaša več tisoč tem, dodatkov in razširitev.
 • Je izredno fleksibilen in deluje s skoraj vsemi orodji in storitvami tretjih oseb, ki so na voljo lastnikom spletnih mest.

1. Izberite pravo platformo za spletno stran

Če želite izdelati dobro, mobilno prijazno in funkcionalno spletno mesto, boste najprej morali izbrati platformo (oz. sistem za upravljanje vsebine).

WordPress je najbolj enostavna platforma za izdelavo, vendar še vedno dovolj prilagodljiv, da bo ustrezal vsem lastnikom malih podjetij, samostojnim ustvarjalcem in blogerjem. Poleg tega pa je povsem brezplačen.

Več o tem si lahko preberete na zakaj izbrati WordPress.

2. Pridobitev domene in gostovanja spletne strani

Če želite izdelati svojo WordPress stran (ali katero koli drugo vrsto spletnih mest), boste potrebovali dve stvari:

 • Ime domene (spletni naslov, kot je mojastran.com)
 • Gostovanje (storitev, ki povezuje vaše spletno mesto z internetom)

Preberite več o nakupu domene.

Platforma WordPress je brezplačna, vendar bo domensko ime in gostovanje stalo okoli 3 do 5 evrov na mesec.

Lastništvo lastnega domenskega imena veliko bolj profesionalno kot vaše spletno mesto na neki drugi domeni (kot je npr mojastran.my-free-website.com), prav tako je zelo cenovno dostopno.

Poleg tega se boste pri lastnem gostovanju lahko prepričali, da se vaša spletna stran hitro naloži in ne bo podrta več ur naenkrat (kar je zelo pomembno za uvrstitve na Googlu in uporabnike, ki želijo obiskati vaše spletno mesto).

Več o o tem kako izbrati domeno in gostovanje si lahko preberete na brezplačna izdelava spletne strani.

Kje dobim domeno in gostovanje?

Priporočamo Neoserv (domena .si od 8,99 € + gostovanje od 0,99 € / mesec)

So resnično cenovno ugodni ter nudijo odlično podporo.

Ko dobite ime domene, boste prejeli tudi osebne e-poštne račune: jaz@mojastran.com – bolj profesionalen način kot splošni naslov Gmail ali Yahoo.

Že imate lastno domeno in gostovanje? Pojdite naprej na korak 3, kjer bomo pojasnili, kako lahko nastavite svojo spletno stran.

Pojdite na Neoserv.si in izberite svojo domeno ter dodajte v košarico.

Nato dodajte še gostovanje. Za večino zadostuje že beli paket, ki ga dobite že od 0,99€ na mesec.

Izdelava spletnih strani WordPress

Vnesite svoje podatke in oddajte naročilo

Ne pozabite, na Neoserv vam nudijo odlično podporo, tako, da se kadarkoli lahko obrnete na njih, če imate dodatna vprašanja. Prav tako za vas brezplačno opravijo tudi selitev strani in domene, v kolikor to že imate.

Naš predlog? Svetujemo vam, da za slovenski trg izberete domeno s pripono .si (npr. mojadomena.si). Priporočljivo je tudi izbrati dobro domeno, ki cilja na relevantno ključno besedo. Tako boste imeli boljše izhodišče na iskalnikih. Več o tem najdete na optimizacija spletnih strani.

WordPress za mednarodni trg

Če izdelujete spletno stran za tujino, potem je bolje, da izberete tujo (npr. .com) domeno in tuje gostovanje. Priporočamo siteground. Imajo namreč izjemen “uptime” 99,99%; stabilno hitrost (723ms) ter brezplačen CDN in SSL certifikat. Poleg omenjenega vam je na voljo brezplačna selitev spletne strani in dober “support”.

3. Konfiguracija WordPressa

Ko imate svojo domeno in gostovanje ste dobro na poti!

Zdaj je čas, da vaša spletna stran začne in deluje. Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je namestiti WordPress na svojo domeno.

Inštalacija spletne strani WordPress

Obstajata dva načina za namestitev programa WordPress, prvi je bistveno lažji kot drugi

 • Softaculous
 • Ročna namestitev

Skoraj vsak zanesljiv in dobro uveljavljen ponudnik gostovanja ima integrirano namestitev za Wordress z enim klikom (Softaculous).

WordPress in podobne skripte lahko npr. pri Neoserv “na klik” namestite kar preko vmesnika Softaculous, katerega boste našli v nadzorni plošči gostovanja – cPanel. Pa si poglejmo kako.

 • Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel.
 • Poiščite vmesnik Softaculous Apps Installer in kliknite na ikono WordPress.
Izdelava spletnih strani WordPress
 • Odprle se vam bodo nastavitve vaše instalacije, katere prilagodite. Ko boste nastavili vse potrebno, kliknite gumb Install.
Izdelava spletnih strani WordPress

Kot rečeno pa se lahko, če imate težave, obrnete na pomoč k vašemu ponudniku gostovanja.

Če iz nekega razloga (nekatera podjetja za gostovanje ne zagotavljajo namestitve z enim klikom za WordPress), nimate možnosti samodejno namestiti WordPress ga boste morali namestiti “ročno”.

4. Nastavitev WordPress predloge spletne strani

Ko boste upešno namestili WordPress v svojo domeno, boste videli osnovno, vendar zelo čisto spletno mesto:

Toda ne želite, da bi izgledali kot vsi drugi, kajne?

Zato potrebujete temo – predlogo za zasnovo, ki WordPressu pove, kako naj bo vaše spletno mesto videti. Oglejte si spodnji primer:

Izdelava spletnih strani WordPress

Tukaj postane stvar zabavna: obstaja na tisoče odličnih, strokovno oblikovanih tem, ki jih lahko izbirate in jih prilagodite za spletno mesto, ki je v celoti vaše.

Oglejte si profesionalne predloge v akciji >

Kako najti in naložiti temo:

 • Prijavite se v svojo nadzorno ploščo programa WordPress

Če niste prepričani, kako vnesite: vasaspletnastran.com/wp-admin (zamenjajte “vaša spletna stran” z vašo domeno).

To je tisto, kar izgleda na nadzorni plošči programa WordPress:

Izdelava spletnih strani WordPress
 • Izberite predlogo (temo) spletne strani

Ko ste na nadzorni plošči, imate dostop do več kot 1500 brezplačnih tem! Samo pogledajte stransko vrstico za »Apperance« in kliknite »Themes«.

Če želite nekaj bolj profesionalnega ali elegantnega od tistega, kar boste našli tukaj, se lahko odpravite na ThemeForest.net, kjer obstaja velika knjižnica tem, med katerimi lahko izberate. Cene varirajo od 19$ – 69$.

Toda preden to storite, vam predlagam, da vsaj poskusite nekaj časa brskati po brezplačnih temah. Mnogi od njih so dejansko zelo profesionalni in dobro izdelani; zato jih ne odpišite.

Izdelava spletnih strani WordPress

Kot lahko vidite zgoraj, je namestitev nove teme za vaše spletno mesto zelo enostavna.

Iščete lahko določene ključne besede in / ali uporabite filtre, da poiščete teme, ki ustrezajo vašemu slogu. Iskanje popolne teme lahko traja nekaj časa, vendar se je vredno malo bolj potruditi.

Prav tako pomembno, da je tema “responsive”, kar pomeni, da bo dobro izgledala na vseh mobilnih napravah.

Preprosto v iskalniku dodajte “responsive” kot eno od ključnih besed.

 • Namestitev teme spletne strani

Ko ste našli temo, ki vam je všeč jo preprosto namestite tako, da kliknite “Install Now” in ” Activate”.

Izdelava spletnih strani WordPress

POMEMBNO: Če spremenite temo, vaše prejšnje objavlene strani in vsebinene bodo izbrisane . Temo lahko tako spremenite kadar želite, brez, da bi vas moralo skrbeti, da boste kaj izgubili.5.

5. Dodajanje vsebine na WordPress spletno stran

Z nameščeno temo ste pripravljeni, da začnete dodajati vsebino. Pa pojdimo skozi nekaj osnov:

Dodajanje in urejanje spletne strani

Želite stran »Storitve« ali stran »O nas« (kot na primer pogosto vidite v menijih na vrhu strani)?

1. Poglejte stransko vrstico na nadzorni plošči programa WordPress, in sicer »Pages« -> »Add new«.

2. Ko kliknete, se vam izkaže zaslon, ki izgleda podobno temu, kar ste morda videli v programu Microsoft Word. Tu lahko dodajate besedilo, slike in drugo, da ustvarite želeno stran, nato pa jo shranite, ko končate.

Dodajanje spletne strani v meni

Če želite vaši novo stran dodati v navigacijsko vrstico (meni zgoraj):

1. Shranite vse spremembe, ki ste jih naredili na strani, tako da kliknete »Publish«,

2. Kliknite »Appearance« -> »Menus« v stranski vrstici nadzorne plošče WordPress

3. Poiščite stran, ki ste jo ustvarili, in jo dodajte na seznam tako, da kliknete potrditveno polje poleg nje in nato »Add to Menu«.

Izdelava spletnih strani WordPress

Dodajanje in urejanje objav

Če imate oz. želite na svojem spletnem mestu imeti tudi Blog, potem boste potrebovali objave oz. »Posts«. Za podobne objave lahko ustvarite tudi različne kategorije.

Če želite svoji strani dodati blog, lahko uporabite različne kategorije in objave. Recimo, da želite ustvariti kategorijo z imenom »Blog«. To storite tako, da jo preprosto dodate v svoj meni in začnete ustvarjati objave.

Vse kar morate storiti je:

a. Ustvarite novo kategorijo, tako da odprete “Posts -> Categories”

ali

b. Ustvarite objavo v spletnem dnevniku tako, da odprete “Posts -> Add new”. Ko končate s pisanjem svoje objave v spletnem dnevniku, morate za to dodati ustrezno kategorijo.

Ko ste ustvarili svojo kategorijo, jo preprosto dodajte v meni in že ste v poslu!

6. Prilagajanje spletne strani z vtičniki

Kaj je vtičnik?

Vtičniki (Plugins) so razširitve, ki so zgrajene za razširitev zmožnosti WordPressa in dodajanje različnih funkcij na vaše spletno mesto.

So bližnjice, da vaše spletno mesto prilagodite vašim željam, brez, da bi jih morali sami zgraditi.

Z vtičniki lahko na primer, dodate foto galerije, obrazce za oddajo povpraševanj, optimizirate spletno mesto, ustvarite spletno trgovino itd.

Kako namestim nov vtičnik?

Če želite namestiti vtičnik, pojdite na »Plugins -> Add New« in preprosto začnite iskati.

Upoštevajte, da je na voljo več kot 25.000 različnih vtičnikov, zato imate na voljo veliko možnosti!

Namestitev je preprosta – ko najdete vtičnik, ki ga želite, preprosto kliknite »Install«.

A pozor, preveč vtičnikov lahko upočasni delovanje vaše strani, zato ne pretiravajte z dodajanjem!

WordPress na kratko

Kaj potrebujem za izdelavo spletne strani?

Za postavitev WordPress strani potrebujete naslednje 3 stvari: domena, gostovanje in 45 min vaše popolne pozornosti

Koliko stane WordPress spletna stran?

To je odvisno od tega kakšno spletno stran želite. Osnovna spletna stran vas lahko stane manj kot 100€ na leto, medtem, ko stroški bolj zahtevnih spletnih strani sežejo tudi do več tisoč evrov letno.

Katero platformo ibrati za izdelavo spletne strani?

Na voljo je veliko platform za izdelavo spletne strani. Mi priporočamo WordPress, ker ga uporabljamo tudi sami. WordPress je najbolj priljubljena spletna platforma na svetu. Omogoča skoraj 28% vseh spletnih strani na internetu. Je popolnoma brezplačen in nudi največ dodatkov in razširitev.

Kje dobim domeno in gostovanje?

To dobite pri ponudnikih, kot je NeoServ, SiShell, Domenca, Hitrost in drugih. Izberite zanesljivega ponudnika, ki nudi dobro podporo. Lahko, da je ne boste potrebovali, ko pa jo boste, boste zanjo hvalećni.

Kako namestiti WordPress?

Obstajata dva načina za namestitev programa WordPress, prvi je bistveno lažji kot drugi Softaculous Ročna namestitev Skoraj vsak zanesljiv in dobro uveljavljen ponudnik gostovanja ima integrirano namestitev za Wordress z enim klikom (Softaculous). WordPress in podobne skripte lahko npr. pri Neoserv “na klik” namestite kar preko vmesnika Softaculous, katerega boste našli v nadzorni plošči gostovanja – cPanel. Pa si poglejmo kako. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel. Poiščite vmesnik Softaculous Apps Installer in kliknite na ikono WordPress. Izdelava spletnih strani WordPress Odprle se vam bodo nastavitve vaše instalacije, katere prilagodite. Ko boste nastavili vse potrebno, kliknite gumb Install. Izdelava spletnih strani WordPress Kot rečeno pa se lahko, če imate težave, obrnete na pomoč k vašemu ponudniku gostovanja. Če iz nekega razloga (nekatera podjetja za gostovanje ne zagotavljajo namestitve z enim klikom za WordPress), nimate možnosti samodejno namestiti WordPress ga boste morali namestiti “ročno”.

Kako namestiti predlogo spletne strani

Ko ste na nadzorni plošči, imate dostop do več kot 1500 brezplačnih tem! Samo poglejte stransko vrstico za »Apperance« in kliknite »Themes«. Če želite nekaj bolj profesionalnega ali elegantnega od tistega, kar boste našli tukaj, se lahko odpravite na ThemeForest.net, kjer obstaja velika knjižnica tem, med katerimi lahko izberate. Cene varirajo od 19$ – 69$. Toda preden to storite, vam predlagam, da vsaj poskusite nekaj časa brskati po brezplačnih temah. Mnogi od njih so dejansko zelo profesionalni in dobro izdelani; zato jih ne odpišite. Izdelava spletnih strani WordPress Kot lahko vidite zgoraj, je namestitev nove teme za vaše spletno mesto zelo enostavna. Iščete lahko določene ključne besede in / ali uporabite filtre, da poiščete teme, ki ustrezajo vašemu slogu. Iskanje popolne teme lahko traja nekaj časa, vendar se je vredno malo bolj potruditi. Prav tako pomembno, da je tema “responsive”, kar pomeni, da bo dobro izgledala na vseh mobilnih napravah. POMEMBNO: Če spremenite temo, vaše prejšnje objavljene strani in vsebine ne bodo izbrisane . Temo lahko tako spremenite kadar želite, brez, da bi vas moralo skrbeti, da boste kaj izgubili.5.

Kako dodam vsebino na spletno stran?

Želite stran »Storitve« ali stran »O nas« (kot na primer pogosto vidite v menijih na vrhu strani)? 1. Poglejte stransko vrstico na nadzorni plošči programa WordPress, in sicer »Pages« -> »Add new«. 2. Ko kliknete, se vam izkaže zaslon, ki izgleda podobno temu, kar ste morda videli v programu Microsoft Word. Tu lahko dodajate besedilo, slike in drugo, da ustvarite želeno stran, nato pa jo shranite, ko končate.

Čestitke – vaša stran je postavljena!

Če ste upoštevali korake v tem vodniku, bi zdaj morali imeti popolnoma funkcionalno spletno stran na platformi WordPress!

A ne pozabite izboljševati vaše strani! Redno dodajajte vsebine in spremljajte analitiko vaše strani. Le tako boste lahko dosegli optimalne rezultate. Za več informacij o tem, kako pridobiti promet s pomočjo oglaševanja ali optimizacije si preberite:

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik