Optimizacija spletnih strani - Vaš partner za SEO

Doživite vrhunsko optimizacijo spletnih strani z Miklavčič Marketing. Prilagojene SEO strategije za izboljšanje vašega spletnega položaja in povečanje obiska.

KAJ JE OPTIMIZACIJA

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je eden izmed najbolj pomembnih procesov v digitalnem marketingu. Vsebinski marketing in strategija za ustvarjanje vsebine postaja najbolj pomembno področje optimizacije spletnih strani. Mobilne naprave so postale merilo za uvrščanje spletnih strani v Google iskalniku. Z ustvarjanjem vsebine za uporabnike, ki jo ti iščejo lahko podjetja komunicirajo s strankami v času, ko se odločajo o nakupu, raziskujejo in primerjajo.

Kakšna je cena optimizacije

Cena optimizacije spletnih strani

Optimizacija je sicer dokaj drag proces, še posebej na področjih, kjer je konkurence več oz. je ta aktivna. 

Za uspešno (učinkovito) optimizacijo moramo namreč iskalnikom “povedati” ali bolje rečeno dokazati, da smo najbolj relevanten vir informacij in zanesljiv ponudnik na našem področju. 

Da pa to dosežemo, moramo delati na več področjih. Ta vključujejo tehnično optimizacijo strani (on site), pisanje besedil oz. zagotavljanje vsebine, s katero pokrijemo vsa možna iskanja na določeno temo in nenazadnje t.i. digitalni PR, ki je ustvarjanje digitalne podobe podjetja. 

Pomembno pri tem pa je, da je optimizacija izjemno donosen proces. Zakaj? S tem, ko dosežemo prve pozicije na iskalnikih kot je na primer Google dobimo precej več, kot le klike. Uporabnikom “nehote” sporočimo, da smo najbolj relevanten ponudnik na našem področju. Slednje pomeni, da poleg klika dobimo že neko stopnjo zaupanja. Ta pa odločilno vpliva na odločitev. 

Poleg tega z optimizacijo dosežemo še naslednje: 

  • Naša spletna stan je vizualno tehnično urejena (hitra, intuitivna, …)
  • Članki o našem podjetju so objavljeni v največjih spletnih medijih
  • Vsebina na spletni strani je prepričljiva in koristna za uporabnika, zato ga nagovori tudi v tem pogledu

Kako hitro so vidni učinki optimizacije?

Nekateri učinki optimizacije se zabeležijo takoj. To velja predvsem za tiste procese optimizacije, ki jih izvajamo na strani. Po vsaki taki spremembi pošljemo stran v indeksiranje. Učinki off site optimizacije se zabeležijo v nekaj dneh ali tednih po izvedbi. Kljub temu pa uvrstitve niso neposredno vezane na te spremembe oz. je Google previden pri spreminjanju uvrstitev, zato se ves učinek optimizacije pokaže najkasneje v 6-ih mesecih po izvajanju optimizacije spletnih strani.

Koliko stane optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani na področjih, kjer je konkurenca visoka in aktivna, je izredno zamudna in zahteva veliko spremljanja, brskanja in preizkušanja. Poleg tega zahteva veliko pisanja. Temeljna optimizacija spletne strani stane od približno 500 €. to je enkraten strošek, ki uredi spletno stran iz vidika optimizacije. Nadaljnja optimizacija spletnih strani je odvisna od tega, koliko na tem področju lahko naredite v podjetju. Po dogovoru vam pripravimo predlog in ponudbo, ki je sprejemljiva in vsebuje dovolj rešitev da se doseže učinek.

Se z optimizacijo zaključi, ko dosežemo želene položaje?

Če vaši tekmeci ne izvajajo optimizacije potem je dovolj, da se optimizacijo izvaja dokler ne dosežemo položajev. Če tekmeci redno in stalno izvajajo optimizacijo, potem jo mora tudi vaše podjetje, da bi obdržalo položaje.

Zakaj ima naša optimizacija dodano vrednost?

Vsebinski marketing, ki je že poznan pojem, je temelj optimizacije spletnih strani. Google nagrajuje spletne strani s kakovostno in koristno vsebino. Naša optimizacija temelji na vsebini, ki bo vašim bodočim strankam pomagala. Ko bodo našli vašo vsebino, bodo v njej našli tudi odgovore, ki so jih iskali. Poskrbimo, da bo prava vsebina umeščena na pravo ključno besedo. Uporabniki po tem, ko bodo našli vašo vsebino, le-te ne bodo več iskali, saj bo v njej prava informacija. Google bo to nagradil.

Kaj če rezultatov ne dosežemo?

Tehnike, ki jih v okviru optimizacije spletnih strani izvajamo so preverjene in zagotovo učinkovite. Vemo da delujejo, delovale so v našem primeru in v primeru mnogih naših strank.

optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani iz prve roke

Aktualne informacije o optimizaciji strani v 2023

Stopite v stik
Miklavčič
Marketing d.o.o.
Učinkovite rešitve za digitalni marketing.

NASLOV

Zgornji Brnik 130H, 4210 Zgornji Brnik